София има огромен туристически потенциал, който трябва да развиваме. Около

...
 София има огромен туристически потенциал, който трябва да развиваме. Около
Коментари Харесай

Антон Хекимян: София има огромен туристически потенциал, който трябва да развиваме

 izbori_2023_v1_013

 

" София има голям туристически капацитет, който би трябвало да развиваме. Около това се обединихме на извънредно ползотворна среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския отрасъл. Целта ни е да развием София като дестинация за конгресен, фестивален и културно-исторически туризъм, довършвайки започнатото създаване на бранд на столицата ", написа във Facebook кандидат-кметът на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили за София.

 

" Преди Ковид-кризата София привличаше 2,5 млн. туристи годишно. Напълно реалистична цел е за няколко години да достигнем 4 млн. туристи годишно. Затова обединените старания на общината и бизнеса са извънредно значими, като поех ангажимент да основа Борд по туризъм към кмета на Столична община. Ще изработим мобилно приложение на София по образеца на община Виена, събиращо на едно място пътуването с градския превоз, маршрутите, забележителностите, хотели и заведения ", отбелязва Хекимян.

 

И продължава:


" Като европейска столица на спорта София притегля и може да продължи да печели семейства на огромни европейски и международни спортни надпревари. Трябва да поставим всички старания да подобрим достъпа до Витоша като възстановим Драгалевския и Княжевския въжен превоз. Един от плановете, по който ще работя е свързването на метрото със Симеоновския въжен превоз, което ще бъде голямо улеснение както за столичани, по този начин и за туристите.

 

Поемам ангажимент да подтикваме и подкрепим построяването на нов народен стадион, който да може да посреща шампионати по стандартите на УЕФА и ФИФА. Новият народен стадион би трябвало да е отвън центъра на града, с цел да не затруднява ненужно трафика. Предлагаме терен до бъдещата метростанция на Околовръстния път при „ Люлин “. Такава е практиката на строителството в доста европейски градове.

 

Оформянето на нов градски център към Централна гара е другият огромен план, по който работата е извънредно напреднала. С направеното градоустройство ще оформим общински терен от 12 000 кв. м, на който да изградим нова многофункционална зала – подобаваща както за конгресен туризъм, по този начин и за културни събития. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР